Mesna industrija «Menprom» iz Tuzle bogatija za još jedan certifikat

03.03.2009. 13:35 / Izvor: eKapija.ba
Mesna industrija «Menprom» iz Tuzle bogatija za još jedan certifikat

Staviti zahtjeve i potrebe potrošača na prvo mjesto je permanentni cilj u poslovanju mesne industrije Menprom iz Tuzle, što je još jednom i dokazala.

Nakon implementacije Međunarodnog certifikata za zdravstvenu ispravnost hrane ISO 22 000:2005, uveden je još jedan.

Riječ je o Halal certifikatu koji je Mesnoj industriji Menprom dodijeljen nakon temeljitog pregleda proizvodnih procesa, tehnoloških postupaka i uspješno obavljenog halal certifikacijskog audita od strane Agencije za Halal kvalitetu.

Halal ceritifikat vlasniku kompanije Menprom, Mensuru Aliću dodijelio je muftija tuzlanski Husein efendija Kavazović te predstavnici agencije za halal kvalitetu, dok je certifikate za interne auditore halal kvaliteta uručio, mr.Osman Kozlić.

U opsegu halal certifikacije mesne industrije Menprom su proizvodnja i proizvodi na osnovi pilećeg mesa. Halal certifikat jamči standard tehnološke obrade mesa i mesnih prerađevina u skladu sa zahtjevima Halal kvalitete, uvažavajući kulturne i religiozne vrijednosti islamske zajednice.

Uvođenjem halal standarda u ovoj tvornici pokrenuta je dodatna komunikacija sa dobavljačima sirovina, s obzirom da za proizvodnju halal proizvoda svi ulazni materijali moraju, jednako tako, imati Halal certifikat.

Ova certifikacija još je jedan pokazatelj poslovne kvalitete kompanije Menprom i spremnost da udovolji zahtjevima potrošaća i novih tržišta, saopćeno je iz Menproma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti