Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

MGM Farm traži još vremena za potpisivanje ugovora za nabavku vakcina

15.03.2021. 11:34 / Izvor: BHRT

Kompanija MGM Farm, jedna od dvije domaće firme koje je Vlada Federacije odabrala za nabavku vakcina protiv koronavirusa, zatražila je dodatnih 48 časova za potpisivanje ugovora, saznaje BHRT.

"Zbog veoma velikog pritiska javnosti,a naročito medija, zatražili smo dodatnih 48 sati za potpisivanje Ugovora", izjavio je za BHRT Mensur Mušija iz MGM Farm-a.

Kako je rekao, ne žele da naprave greške koje bi dovele do nove afere.

"Ne želimo da napravimo grešku koja bi mogla ugroziti bilo čiji rad i ikoga dovesti u nezgodnu situaciju. Molimo vas da nas razumijete. Previše bi nam bilo da dobijemo još jednu aferu", istakao je Mušija.

Podsjetimo, Vlada FBiH je 11. marta odabrala veleprometnike MGM Farm d.o.o Kakanj i Krajinagroup kao dobavljače, te zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da s njima potpiše ugovore.

U petak, 12. marta, u Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH stiglo je pismo namjere koje je potpisao premijer Federacije BiH Fadil Novalić i isto je odmah proslijeđeno veletrgovcima koje je Vlada Federacije BiH odabrala.

Istog dana, Vlada Federacije BiH dala je rok Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH da do ponedjeljka, 15.03.2021. godine do 10:00 časova potpiše ugovore s odabranim veletrgovcima.

Rok odabranim veletrgovcima za dostavu potrebne dokumentacije Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH bio je 13.03.2021. godine do 11:00 časova (subota). Iz Zavoda za javno zdravstvo su naveli da do subote nisu dobili potrebnu dokumentaciju od veletrgovca MGM Farm d.o.o Kakanj, kao ni potpunu dokumentaciju od veletrgovca Krajinagroup, čime se do tog trenutka nisu stekli uslovi za potpisivanje ugovora sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti