Milić: Brčko mora zgradu Policije staviti u funkciju

28.11.2017. 08:32 / Izvor: Fena
Milić: Brčko mora zgradu Policije staviti u funkciju

Brčko mora zgradu Policije staviti u funkciju najkasnije do sredine naredne godine.

Na izvanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta održanoj u ponedjeljak raspravljano je o Informaciji u vezi s izgradnjom i korištenjem nove zgrade Policije Brčko distrikta.

Gradonačelnik Siniša Milić kazao je kako je ta Informacija pripremljena u obliku opsežnog materijala u kojem su kronološki poredani događaji, ali i problemi koji su se javljali tijekom realizacije ovoga projekta proteklih godina, kao i prijedlog mjera koji govori o potrebi angažiranja stručnih osoba, odnosno projektanata koji će utvrditi opseg radova neophodnih za realizaciju kako bi se omogućio tehnički prijem projekta.

"Zbog činjenice da su se pojavili tehnički problemi zbog kojih zgrada nije mogla dobiti upotrebnu dozvolu, javila se potreba da se pogreške u radovima otklone, što iziskuje dodatna novčana sredstva", istaknuo je Milić.

Dodao je kako se već duže vrijeme prolongira rok za useljenje policije u novu zgradu i da je neophodno da se taj projekt implementira.

"Mi smo imali nekoliko sastanaka s predstavnicima donatora, odnosno Europskom komisijom, koja je izričita u stavu da ovaj projekt mora biti završen jer njihova donacija iznosi oko 3,5 milijuna eura i mi ćemo uskoro morati angažirati odgovarajuće projektante, tehničku struku, koji će utvrditi koje je to radove neophodno izvršiti u narednom razdoblju kako bi zgrada mogla dobiti upotrebnu dozvolu", kazao je Milić.

Ustvrdio je kako Brčko mora zgradu Policije staviti u funkciju najkasnije do sredine naredne godine jer se može dogoditi da Europska komisija postavi pitanje zašto zgrada nije završena te tražiti da se uložena sredstva vrate.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti