Neum: Održano II Savjetovanje o energetici u BiH sa međunarodnim učešćem – Potvrđene mogućnosti iskorištenja BiH na polju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije

05.10.2009. 15:36 / Izvor: eKapija.ba
Neum: Održano II Savjetovanje o energetici u BiH sa međunarodnim učešćem – Potvrđene mogućnosti iskorištenja BiH na polju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije

CETEOR d.o.o. Sarajevo uz visoko pokroviteljstvo Federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije, zajedno sa sponozorima – IPSA Institut, KJKP Toplane Sarajevo, Fibran, Danfoss i uz medijsko pokroviteljstvo Energetika.ba i Energetika.net organizovalo je "II Savjetovanje o energetici u BiH sa međunarodnim učešćem" na temu "Energetska efikasnost & obnovljivi izvori energije" koje je održano u Neumu 28.-30.10.2009. godine, u Hotelu Stella.

II Savjetovanje o energetici okupilo je 36 predavača iz osam zemalja (Danska, Norveška, Belgija, Njemačka, Slovenija, Hrvatska, Srbija i BiH) i ukupno više od 100 učesnika. Velika zainteresiranost za ovim događajem od strane privatnih i javnih preduzeća, eksperata i sručnjaka iz oblasti energetike, energetske efikasnosti i obnovljvih izvora energije, kao i domaćih i međunarodnih institucija i organizacija potvrdila je značaj i mogućnost iskorištenja kapaciteta Bosne i Hercegovine na polju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Prilikom svečanog otvaranja II Savjetovanja Dragan Ajanović, generalni direktor Centra za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj - CETEOR d.o.o. Sarajevo, prisutnima se obratio sa riječima zahvale Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, i svim sponzorima koji su pružili snažnu podršku održavanju ovog Savjetovanja. Riječi zahvale upućene su i svim koji su svojim prisustvom doprinose veličini i značaju ovog događaja.

Ispred Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prisutnima se obratio savjetnik za energetiku Vlade FBiH Hilmo Šehović koji je sa riječima dobrodošlice, i zadovoljstvom zbog održavanja ovog događaja, pozdravio sve prisutne.

Skupu se obratio i Haris Ćatić, glavni i odgovorni urednik portala Energetika.ba, koji je predstavio dosadašnji rad portala, te je ispred svoje medijske kuće izrazio zadovoljstvo međusobne saradnje sa organizatorima II Savjetovanja.

Čast da svojim izlaganjem otvori "II Savjetovanje o energetici u BiH sa međunarodnim učešćem" pripala je uvaženom dr. prof. Aleksandru Knežević sa temom "Klimatske promjene i klimava politika".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti