Nezadovoljni radnici ZOI-ja '84 ostaju u štrajku do daljnjeg

16.08.2014. 09:30 / Izvor: Oslobođenje
Nezadovoljni radnici ZOI-ja '84 ostaju u štrajku do daljnjeg

Radnici ZOI-ja '84 ponovo su zaključali upravnu zgradu i Zetru u borbi za svoja prava. Uposlenici ZOI-ja nisu primili 12 plata, nemaju zdravstveno osiguranje, penziono, doprinose, a četiri uposlenika koja su stekla uvjete za penzije ne mogu još to da ostvare.

Radnici ZOI-ja '84 ponovo su zaključali upravnu zgradu i Zetru u borbi za svoja prava. Uposlenici ZOI-ja nisu primili 12 plata, nemaju zdravstveno osiguranje, penziono, doprinose, a četiri uposlenika koja su stekla uvjete za penzije ne mogu još to da ostvare. Posjetio ih je i Emir Hrenovica, ministar privrede KS-a.

"Ma ništa novo nam nije ni rekao, a ni učinio. Tako da isto kao da nije ni došao", rekao nam je Alija Hodžić, predsjednik Sindikata ZOI-ja '84, ističući kako će od ponedjeljka svakim danom radnici na ulici ispred upravne zgrade tražiti svoja prava.

Radnici su u generalnom štrajku od 23. juna, okupljali su se ispred zgrade direkcije i Vlade Kantona Sarajevo, gdje su tražili rješenje problema u preduzeću. Štrajk će biti nastavljen sve dok im se ne isplate minimum dvije plaće.

"Ovaj put su sa nama u štrajku i direktor i menadžment preduzeća. Naš je direktor rekao kako nije direktor zgrada, nego ljudi. Imamo njegovu podršku i nećemo odustati od naših zahtjeva. Tražimo minimum minimuma, a sa uplaćene dvije plate Vlada KS-a će nam pokazati kako misli na nas i trudi se da nam pomogne da prevaziđeno ovaj problem", naglasio je Hodžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti