Održana edukacija za Informacijski sistem poslovnih zona u FBiH

21.12.2020. 13:11 / Izvor: Akta.ba
Održana edukacija za Informacijski sistem poslovnih zona u FBiH

Na edukaciji učestvovalo ukupno 79 predstavnika iz 44 općine i grada širom Federacije BiH.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je, u saradnji s Projektom općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) kojeg podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, podržalo organizaciju dodatne edukacije timova jedinica lokalnih samouprava koji je organizirala Agencija za državnu službu FBiH.

Tema edukacije je bila unos i ažuriranje podataka u Informacijski sistem s mrežnom stranicom poslovnih zona.

Edukacija se održala u periodu od 30. 11. 2020. do 16. 12. 2020. godine i odvijala u četiri modula, a sudionici su bili podijeljeni u tri grupe, budući da je na edukaciji učestvovalo ukupno 79 predstavnika iz 44 općine i grada širom Federacije BiH. Predavači na edukaciji su bili predstavnici firme Orbicode, koja je i razvila Informacijski sistem s mrežnom stranicom poslovnih zona.

" Osim toga, Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je Nacrt zakona o poduzetničkoj infrastrukturi, koji je izradilo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, i ovo je novi zakonski propis kojim se stvara pravni temelj koji će omogućiti svim razinama vlasti u FBiH sistematski pristup u planiranju razvoja poduzetničke infrastrukture, ali i cjelokupnog poslovnog okruženja u FBiH. Zakon, između ostalog, podrazumijeva uspostavu Registra poduzetničke infrastrukture kao modul uspostavljenog informacijskog sistema s mrežnom stranicom poduzetničkih zona u Federaciji", pojasnili su iz ovog Ministarstva. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti