Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održani Poslovni susreti gospodarstvenika BiH i Mađarske

30.11.2018. 12:25 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine na inicijativu Ambasade Mađarske u BiH, organizirala je Poslovne susrete gospodarstvenika Bosne i Hercegovine i Mađarske. Na susretima, održanim u Sarajevu, prisustvovali su predstavnici devet mađarskih i devet bosanskohercegovačkih kompanija.

U plenarnom dijelu Poslovnih susreta prisutnim su se obratili Vjekoslav Vuković, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, NJ.E. Krisztián Pósa, veleposlanik Mađarske u BiH, Mišo Lisac, predsjednik Trgovačke i industrijske komore Pečuh-Baranja,  Zoltan Madaras, župan Baranje te Piroska Szentirmay, koordinator za međunarodne odnose Županije Baranja.

Nakon kratkih obraćanja, predstavnica Županije Baranja, Piroska Szentirmay i predstavnici mađarskih kompanija održali su kratku prezentaciju vlastitog poslovanja, a u drugom dijelu događaja održani su B2B sastanci bosanskohercegovačkih i mađarskih kompanija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti