Općinskom sudu u Sarajevu 50.000 KM za ubrzano rješavanje komunalnih predmeta

19.02.2021. 12:32 / Izvor: Akta.ba
Općinskom sudu u Sarajevu 50.000 KM za ubrzano rješavanje komunalnih predmeta

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i predsjednica Općinskog suda u Sarajevu potpisali su Sporazumo o prenosu 50.000 KM sa Budžeta KS na Općinski sud.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović i predsjednica Općinskog suda u Sarajevu Janja Jovanović potpisali su danas Sporazum o prenosu 50.000 KM sa Budžeta KS na Općinski sudu u svrhu bržeg i efikasnijeg rješavanja komunalnih predmeta koji se nalaze na ovom sudu.

Predsjednica Jovanović je ovim povodom izrazila zahvalnost Vladi Kantona Sarajevo koja je prepoznala potrebu da na ovaj način pomogne sud.

"Mi ćemo sa resornim ministarstvom nastaviti razgovore o ovoj temi, predmeta ima mnogo i to po svim osnovama, ne samo komunalnih predmeta po vjerodostojnoj ispravi, nego i komunalnih predmeta koji se rade u odjeljenju za sporove male vrijednosti. Znamo da je ovo nije veliki iznos za tako obiman posao, ali je dovoljno da narednih par mjeseci premostimo situaciju jer nakon rebalansa Budžeta od Vlade očekujemo značajnija sredstva za ovu namjenu," istakla je Jovanović.

Prema riječima ministra Hadžiahmetovića dogovoraju se aktivnosti i sa komunalnim preduzećima sa ciljem poduzimanja i drugih pravnih mjera koje mogu doprinijeti smanjenju broja ovih predmeta uz racionalniji pristup preduzeća ovom problemu.

"Ovih 50.000 KM nije dovoljno za sve što radi sud u dijelu rješavanja komunalnih predmeta. Nastojaćemo da u rebalansu Budžeta KS taj iznos povećamo jer znamo koliko je zahtijevan rad na velikom broju komunalnih predmeta," poručio je ministar Hadžiahmetović. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti