Otvoren poziv: Češka pomaže male lokalne projekte u BiH

18.09.2017. 10:08 / Izvor: Akta.ba
Otvoren poziv: Češka pomaže male lokalne projekte u BiH

Sredstva za projekt su obezbjeđena od strane Republike Češke za svaki projekat kreću se oko 15.000 KM do maksimalnog limita oko 37.500 KM.

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini je objavila poziv za podnošenje zahtjeva za Male lokalne projekte (MLP) kojim direktno upravlja Ambasada Republike Češke u Sarajevu, saznaje Akta.ba portal.

Kako je navedeno u pozivu projekti treba da budu usmjereni u sektore: održivi ekonomski rast (obnovljivi izvori energije), održivo upravljanje prirodnim resursima (sistemi vodosnabdevanja i kanalizacije),  ili dobro upravljanje i ojačana demokratija.

Svi projekti treba da promovišu ravnopravnost polova i poštuju životnu sredinu.

Sredstva obezbjeđena od strane Republike Češke za svaki projekat kreću se između 200.000 CZK (oko 15.000 KM) do maksimalnog limita 500.000 CZK (oko 37.500 KM).

U pozivu je istaknuto kako učešće u ovom pozivu mogu uzeti samo organizacije koje mogu pokazati svoj nezavisan pravni status u Bosni i Hercegovini, odnosno: lokalne nevladine zajednice i neprofitne organizacije, lokalne akademske institucije koje rade na lokalnim projektima, međunarodne, međuvladine, multilateralne i regionalne institucije, organizacije i agencije koje se bave lokalnim razvojnim aktivnostima, opštinske, regionalne ili nacionalne vladine institucije ili agencije zemlje primaoca koji rade na lokalnim projektima.

Ostali  subjekti, kao što su međunarodne, međuvladine, multilateralne i regionalne organizacije, mogu podnijeti prijavu, pod uslovom da rade sa lokalnim partnerima i lokalnim projektima. Slično tome, opštinske, regionalne ili nacionalne vladine institucije mogu dobiti sredstva MLP, pod uslovom da su njihovi projekti u suštini lokalnog karaktera.

Rok za podnošenje prijedloga) je 29. oktobar 2017. godine.

Više o ovom pozivu možeze saznati OVDJE.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti