Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počinje "giljotina propisa": Prijavite procedure i formalnosti za pojednostavljenje ili ukidanje

17.06.2021. 07:50 / Izvor: Akta.ba

U toku je analiza svih procedura i formalnosti unutar nadležnih organa u skladu sa jedinstvenom metodologijom za pojednostavljenje i/ili ukidanje administrativnih procedura i formalnosti, koja se opisuje i kao svojevrsna “giljotina propisa”.

Iz Unije udruženja poslodavaca RS pozivaju sve poslodavce da se uključe u Projekat optimizacije administrativnih procedura i formalnosti, popunjavanjem Obrasca – prijedlog za pojednostavljenje admi​nistrativne procedure i formalnosti​, a putem kojeg će iznijeti eventualne probleme sa kojim se susreću kada su u pitanju procedure pribavljanja formalnosti (dozvola, uvjerenja, rješenja, licenci, potvrda i drugih akata), ali i dati svoje primjedbe i prijedloge kako konkretnu proceduru/formalnost pojednostaviti.

"Naime, Vlada Republike Srpske je na 115. sjednici održanoj 01.04.2021. godine donijela Odluku o realizaciji Projekta optimizacije administrativnih procedura i formalnosti, a potom formirala Savjet i Operativno tijelo koji su zaduženi za njegovu implementaciju. Cilj Projekta optimizacije administrativnih procedura i formalnosti je pojednostavljenje ili ukidanje procedura i formalnosti (dozvola, potvrda, rješenja) kako bi se poslovnoj zajednici olakšao rad, tj. ostvarile uštede u novcu i vremenu", poručili su. 

​Popunjene obrasce, do 31. jula 2021. godine, možete poslati na email: office@unijauprs.org.

PODIJELI:

TAGOVI:

propisi

poduzetnici

takse

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti