Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Podržan Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH

19.06.2018. 08:43 / Izvor: Akta.ba

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrdila je usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je utvrdila usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije utvrdili su usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržali principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH, čiji je predlagač poslanik Saša Magazinović.

Utvrđena je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržani su principi Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici Borislav Bojić, Hazim Rančić, Jasmin Emrić, Diana Zelenika, Damir Arnaut, Saša Magazinović, Senad Šepić i Maja Gasal-Vražalica.

Sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH prekinuta je usljed nedostatka kvoruma kod 5. tačke dnevnog reda sjednice, saopćeno je iz PSBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti