Podržan Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH

19.06.2018. 08:43 / Izvor: Akta.ba
Podržan Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH

Komisija je utvrdila usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrdila je usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je utvrdila usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije utvrdili su usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržali principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH, čiji je predlagač poslanik Saša Magazinović.

Utvrđena je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržani su principi Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici Borislav Bojić, Hazim Rančić, Jasmin Emrić, Diana Zelenika, Damir Arnaut, Saša Magazinović, Senad Šepić i Maja Gasal-Vražalica.

Sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH prekinuta je usljed nedostatka kvoruma kod 5. tačke dnevnog reda sjednice, saopćeno je iz PSBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti