Predstavljamo: Flooring International d.o.o. - Jedna od vodećih firmi za opremanje interijera kvalitetnim podnim oblogama

18.08.2009. 10:21 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo: Flooring International d.o.o. - Jedna od vodećih firmi za opremanje interijera kvalitetnim podnim oblogama

FLOORING INTERNATIONAL D.O.O. uspješno je i u zadanom roku početkom augusta okončao radove na opremanju sarajevskog multiplexa Cinema City kvalitetnim i jedinstveno dizajniranim podnim oblogama. U kino salama ugrađeno je više od 1000 kvadratnih metara tekstilne podne obloge epoca accent proizvođača EGE CARPETS iz Danske, vodećeg evropskog proizvođača tekstilnih podnih obloga čiji je zastupnik za BiH upravo Flooring International.

Za ulazni dio i galeriju upotrebljeni su materijali proizvođača Tarkett; riječ je o Tapiflex TX 164, dobro poznatom proizvodu iz game heterogenih PVC podova ovog proizvođača. Jedinstveni, moderni, retro dizajn interijera, čiji akcent je bio na dizajnu poda djelo je arhitekte Amira Vuka - Zeca i njegovih saradnika.

"Samim uključivanjem u ovaj projekat, Flooring International potvrdio je kontinuitet saradnje sa najboljim bh. arhitektama i dizajnerima, kao i sa top BH investitorima. Praktično je postalo pravilo da Flooring International godišnje, barem na jednom značajnom objektu bude izbor projektanta i investitora kada su u pitanju originalno dizajnirani interijeri u kojima `glavne uloge` imaju podne obloge koje obezbjeđuje i ugrađuje Flooring International, naročito kada su u pitanju EGE tekstilne podne obloge", ističu iz ove kompanije.

Čak i najjednostavniji dizajn koji dolazi iz EGE-a, uz originalnu kombinaciju upotrebljenih boja daje jedinstven i neponovljiv rezultat, što i jeste glavni cilj u dizajnu interijera. Hotel Zenica, hotel Dubrovnik, hotel Central, Red Carpet SFF sjajni su primjeri unikatnog dizajna tekstilne podne obloge koje interijeru, ali i eksterijeru daju poseban pečat, prepoznatljivost i image klijenta. Cinema City Multiplex kino se sa originalno i jednostavno dizajniranom, ovaj put PVC podnom oblogom, našao u našem klubu superreferenci i već je svojim sofisticiranim dizajnom interijera postao prepoznatljiv zaštitni znak Sarajeva i BiH.

Pored ovog projekta, koji će sigurno oblježiti poslovnu 2009. godinu, Flooring International je u cilju obezbjeđivanja što kvalitnije usluge svojim klijentima i poslovnim partnerima, dogovorio i saradnju sa jednim od najpoznatijih proizvođača podova za sportsko- rekreativne aktivnosti (fitness, aerobic, pilatess...) PAVIGYM iz Španije.

"Ono što je posebno interesantno našim kolegama iz podoplagačke branše, za njih smo obezbijedili prisustvo vrhunskog proizvođača opreme i alata ROMUS iz Francuske, proizvođača završnih lajsni i profila DOLLKEN iz Njemačke i također dogovorili saradnju sa slovenačkim proizvođačem izravnavajućih masa UZIN i sistema za ugradnju podnih obloga UNIHEM, članicom njemačke grupacije Uzin Utz AG, odnosno UFLOOR SYSTEMS", kažu u Flooring International.

Na ovaj način Flooring International d.o.o. je definisao svoju dugoročnu strategiju i orijentaciju ka krajnjem cilju; da postane vodeći bh. brand koji se bavi nabavkom kvalitetnih podnih obloga za objekte, pružanjem usluga ugradnje i `know how` sistemskim rješenjima za investitore, projektante i izvođače.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti