al
Predstavnici BiH na svjetskoj ekološkoj konferenciji

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Predstavnici BiH na svjetskoj ekološkoj konferenciji

05.02.2019. 09:39 / Izvor: Akta.ba

U periodu od 24.-27.01.2019. godine u Talinu (Estonija) održana je deveta po redu 'Clean World' konferencija, jedinstveno godišnje okupljanje predstavnika zemalja članica Let's Do It! pokreta, kao i partnera i prijatelja organizacije. Na ovogodišnjoj konferenciji učešće je uzelo 200 učesnika iz 70 zemalja koje su učestvovale u 'Svjetskom danu čišćenja' 15. septembra 2018. godine, kao i novih članica pokreta.

Rezultate terenskih akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada, koje su u proteklim godinama realizovane na području cijele Bosne i Hercegovine, kao i stanje okoliša u našoj zemlji, na ovoj svjetskoj konferenciji prezentovali su Amar Kavgić, izvršni koordinator projekta i Adnan Imamović, projekt koordinator, koji su ujedno bili i najmlađi učesnici ove konferencije.

Obzirom da je problematika ilegalnog deponovanja otpada jako izražena te da predstavlja jedan od najvećih ekoloških problema u našoj zemlji, učešće predstavnika Bosne i Hercegovine na ovakvim događajima je izuzetno bitno, s ciljem usvajanja pozitivnih iskustava drugih zemalja i poduzimanja konkretnih koraka za rješavanje problema. Jako važnu ulogu u ovoj priči imaju svakako i mediji, koji treba kontinuirano da rade na promovisanju ekoloških vrijednosti i principa zaštite životne sredine i okoliša, kao i pravilnog zbrinjavanja otpada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti