Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Preliminarni prijedlog poticaja: Odabrana dva obrta koji će educirati mlade u zanatskim zanimanjima

15.09.2021. 10:38 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo privrede KS objavilo je preliminarni prijedlog izabranih korisnika poticajnih sredstava po Javnom pozivu za dostavljanje prijava obrtnika po osnovu Programa: Edukacija mladih za obrtnička-zanatska zanimanja i zapošljavanje.

Prema prijedlogu, odabrana su dva obrtnika koji su ovaj program dobili 6.400 KM i to OR "Relax Studio Hodžić" i Auto servis "Avdić". Druga dva prijavljena obrta nisu ostvarili pravo na poticajje jer nisu imali izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa.

Ovim programom planirano je da se poticajnim sredstvima odobrenim obrtničkim radnjama osigura interna edukacija/obuka u trajanju od četiri mjeseca za cca 20 mladih osoba, sa prebivalištem na području Kantona Sarajevo, te da se ovim mladim osobama omogući usvajanje ključnih vještina i kompetencija za rad u obrtničkim zanimanjima i na taj način osigura njihovo zapošljavanje na određeno vrijeme u trajanju od najmanje 12 mjeseci.

Ukupna raspoloživa poticajna grant sredstva za ovaj program iznose 190.000 KM.

Preliminarni prijedlog objavljen je na oglasnoj ploči i web stranici ministarstva.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti