Produženje koncesije za korištenje Plave vode

29.11.2018. 13:23 / Izvor: Akta.ba
Produženje koncesije za korištenje Plave vode

Vlada FBiH dala je saglasnost na potpisivanje Aneksa III Ugovora o koncesiji za korištenje vode izvorišta Plava voda u Travniku.

Vlada FBiH dala je saglasnost na potpisivanje Aneksa III Ugovora o koncesiji za korištenje vode izvorišta Plava voda u Travniku za javno snabdijevanje vodom općina Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Zenica, kojim je rok za korištenje koncesije produžen do 31.12.2022. godine.

JP Regionalni vodovod Plava voda d.o.o. Travnik je, kao koncesionar, uputio koncesoru - Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva - zahtjev za produženje roka za plaćanje koncesione naknade za četiri godine. Obzirom na kompleksnost vezanu za tehničke i administrativne radnje koje ovaj projekt zahtijeva, te uslove koje su postavile dvije razvojne banke (EBRD i CEB), produženje roka je ocijenjeno opravdanim.

Aneks Ugovora će potpisati federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumasrtva Šemsudin Dedić i v.d. direktora Regionalnog vodovoda Plava voda Ernad Granić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti