Raspisan poziv za grant sredstva iz programa Creative Twinning

17.01.2018. 13:52 / Izvor: Akta.ba
Raspisan poziv za grant sredstva iz programa Creative Twinning

Svaki projekt može dobiti sredstva od 600,000 do 1,400,000 eura , a 4 to 8 projekta će dobiti grant sredstva u okviru ovog programa. 

Raspisan je poziv za dodjelu grant sredstava za program Creative Twinning 2018.-2020., novu grant shemu, koja je namijenjena organizacijama, kompanija ili NVO-ima aktivnim na području kulturih ili kreativnih aktivnosti. Ako sa vašim kulturalnim aktivnostima za cilj imate doprinos društvenoj koheziji u regijama koje graniče sa Europskom unijom imate priliku da se prijavite sa svojim projektom na ovaj poziv.

Kulturne slobode u regijama koje graniče sa EU su pod pritiskom. Ova situacija ugrožava odnose između EU i njenih susjednih država, a rezultat toga je izolacija umjetnika i drugih kreativaca.Uzimati učešće u kulturnom aktivnostima postaje sve teže u ovim oblastima, osobito u zemljama koje imaju veliki broj izbjeglica i migranata. zbog toga Creative Twinning, subvencijska shema, nastoji pomoći razvoju kulturnih aktivnosti u regionima koji graniče sa EU. Ove aktivnosti obnavljaju zajedničke veze, povećavanju povjerenje između zemalja, navodi se u pozivu. 

Mladi ljudi od 15 i 24 godine u zemljama koje graniče sa EU su ciljna skupina koja se može prijaviti na ovaj poziv sa aktivnostima koje se odnose na vizulanu umjetnost, perfomanse, film i književnost. Projekti koji uključuju multidisciplinarne umjetničke forme, kulturalno nasljeđe i sektor dizajna (arhitektura, kreativni dizajn i  nove medije) su također dobrodošli da apliciraju za grant sredstva.

Creative Twinning schema je otvorena od 24.1.2018 do 31.8. 2018.

Kroz ovaj program 4 do 8 projekta će dobiti grant sredstva, a svaki projekt može dobiti sredstva od 600.000 do 1.400.000 eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti