Danas počinje 86. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Vijesti / REGIJA

Danas počinje 86. Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Na 86. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji će danas biti otvoren, učestvovat će 1.500 izlagača iz više od 30 zemalja, a prvi put manifestacija ima zemlju partnera i zemlju prijatelja, Italiju i Tunis.

11.05.2019. 09:03 / Izvor: SRNA

Na 86. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji će danas biti otvoren, učestvovat će 1.500 izlagača iz više od 30 zemalja, a prvi put manifestacija ima zemlju partnera i zemlju prijatelja, Italiju i Tunis.

Na Sajmu će se predstaviti privrednici iz cijele BiH čiji nastup organizuje Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH.

Na zajedničkom štandu, površine 100 metara kvadratnih, direktno će se predstaviti 17 privrednih društava iz BiH, dok će katalozima biti predstavljeno više od 50 kompanija, saopšteno je iz Privredne komore RS koja je nosilac nastupa kompanija iz BiH na ovom sajmu.

"U toku sajma, koji svake godine privlači pažnju sve većeg broja naših kompanija, bit će održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmjenjivati znanja i iskustva", navodi se u saopštenju iz Privredne komore RS.

Najavljeni su i bilateralni susreti privrednika u okviru Evropske mreže preduzetništva.

Na ovogodišnjoj manifestaciji u Novom Sadu, u okviru Izložbe stoke, prvi put će biti organizovano predstavljanje genetskih potencijala autohtonih rasa.

"Prvi put ćemo, u okviru Nacionalne izložbe stoke, imati izložbu genetskih potencijala u okviru koje će biti predstavljene autohtone rase, neophodne za održanje biodiverziteta", rekao je ranije generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

On je istakao da će, poslije više od 20 godina, na Sajmu biti održano 17 kolektivnih izložbi.

"Prvi put ćemo imati i Dan voćara, u srijedu, 15. maja. Izložbom hrane uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, resornog Pokrajinskog sekeratrijata i grada Novog Sada, promovisat ćemo potencijale Srbije. Izložba poljoprivredne mehanizacije bit će organizovana na čak 35.000 metara kvadratnih.", rekao je Cvetković.

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu nastupit će 1.518 firmi, institucija i organizacija iz 32 zemlje.

U poklon-igri za posjetioce, sretnim dobitnicima obezbijeđena su dva traktora i sijačica.

Ovu manifestaciju, jednu od najvećih smotri agrara i agrobiznisa u regionu jugoistočne Evrope, u 10.00 časova otvorit će gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti