Dubrovnik bi mogao zabraniti sva taxi vozila, osim električnih

02.07.2019. 09:50 / Izvor: Akta.ba
Dubrovnik bi mogao zabraniti sva taxi vozila, osim električnih

Ova mogućnost jedna je od opcija koje predlaže dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Dubrovnik bi, osim što je najpoznatije hrvatsko turističko središte u svijetu, mogao postati i prvi hrvatski grad u kojem će se djelatnost taxi prijevoza smjeti obavljati samo električnim automobilima. Ova mogućnost jedna je od opcija koje predlaže dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

On je, naime, na konferenciji za medije govorio o višku taxi vozila koja prometuju ulicama ovog grada, te je napomenuo da ceste Dubrovnika više ne mogu podnijeti trenutačnu preopterećenost.

"Ili će se promijeniti zakon o liberalizaciji taxi tržišta ili ćemo uvesti odluku gdje taxi automobili mogu biti samo električni automobili. Jedno od toga će sigurno biti", izjavio je Franković, a prenosi Dubrovački dnevnik.

"Ako bi zakon ograničio broj taxi vozila u područjima pod zaštitom UNESCO-a, gradska uprava bi odredila jasne kriterije. Ako do toga ne dođe i ostane na snazi liberalizacija autotaksi tržišta, uvest ćemo zonu ograničenog prometnog režima u koji će moći ući jedino taxi vozila na električni pogon", dodao je gradonačelnik i napomenuo da bi odluka o zabrani mogla biti donesena u studenome. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti