Mišković se povlači sa čela kompanije "Delta Holding"​

19.05.2021. 11:41 / Izvor: Akta.ba
Mišković se povlači sa čela kompanije 'Delta Holding'​

Jedan od najbogatijih Srba Miroslav Mišković povlači se iz operativnog upravljanja kompanijom "Delta holding", čiji je bio osnivač i predsjednik.

Jedan od najbogatijih Srba Miroslav Mišković povlači se iz operativnog upravljanja kompanijom "Delta Holding", čiji je bio osnivač i predsjednik.

U godini u kojoj Delta Holding slavi 30 godina uspješnog poslovanja donijeta je odluka o značajnim promjenama u organizaciji menadžmenta kompanije.

Od 1. juna će umjesto predsjednika kompanije i borda direktora, kompanijom rukovoditi Upravni odbor i Izvršni odbor, navodi se u saopštenju kompanije.

Operativnim poslovanjem Delta Holdinga upravljaće Izvršni odbor, na čelu sa Milkom Vojvodić, dosadašnjom potpredsjednicom za finansije i ekonomiju. Članovi Izvršnog odbora biće potpredsjednici kompanije i generalni direktori grupa-članica Delta Holdinga.

Predsjednik Delta Holdinga Miroslav Mišković odlučio je da napusti operativno vođenje kompanije i da svoje iskustvo i znanje usmjeri na druge projekte koje smatra važnim i za Delta Holding ali i za društvo u cjelini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti