Online platforma za prodaju: "Ananas" uskoro i u BiH

02.04.2021. 09:58 / Izvor: Akta.ba
Online platforma za prodaju: 'Ananas' uskoro i u BiH

Platformu razvija kompanija HTEC.

Kompanija Delta Holding srbijanskog biznismena Miroslava Miškovića nedavno je najavila da je uveliko u razvoju e-commerce platforme, pod imenom Ananas, i da će ona biti aktivna već u prvoj polovini ove godine, a da će investicija u narednih pet godina u ovaj servis biti 100 miliona eura.

Rajko Mandić, generalni direktor platforme Ananas, sada je rekao da pripreme za pokretanje online trgovine počele prije skoro godinu dana. U razvoj su uključeni konsultanti iz Boston Consulting Group, zatim iskusni menadžeri iz velikih svjetskih online trgovina...

"Platformu razvija kompanija HTEC. Cilj svih ovih aktivnosti je da kupcu Ananasa ponudimo iskustvo kakvo nude najveće svjetske online trgovine. Plan je da Ananas počne da radi već tokom ljeta ove godine", objašnjava Mandić za InStore Srbija.

Ananas će, kako je rekao, najprije biti dostupan korisnicima u Srbiji, nakon čega će se vrlo brzo pojaviti i na tržištima BiH, Crne Gore i Makedonije. Za kraj su ostavili tržišta Hrvatske i Slovenije.

Kako najavljuje, korisnici će na Ananas platformi moći da pronađu sve što im je potrebno – od elektronike, preko odeće i obuće, pa sve do alata i malih kućnih aparata. U ponudi će biti isključivo novi proizvodi, a prodavci su preduzeća, proizvođači i trgovci, za razliku od nekih online trgovina na kojima proizvode nude građani.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti