Izabrana nova Vlada Crne Gore

29.04.2022. 08:12 / Izvor: Agencije
nova vlada

Nova Vlada ima 18 resora, četiri potpredsjednika i dva ministra bez portfelja.

Glasovima nove parlamentarne većine izabrana je nova Vlada Crne Gore na jučeranjem zasjedanju Parlamenta ove države na Cetinju.

Za ovu Vladu, na čijem je čelu Dritan Abazović, bilo je 45 zastupnika, dok su protiv bila tri zastupnika Socijaldemokrata, javlja podgorička Pobjeda.

Nova Vlada ima 18 resora, četiri potpredsjednika i dva ministra bez portfelja.

Bez Demokratskog Fronta

Ranije je objavljeno kako zastupnici Demokratskog fronta neće prisustvovati današnjem zasjedanju, jer predloženu vladu smatraju nelegitimnom, rekao je zastupnik ovog saveza Slaven Radunović.

On je rekao da poslanici DF-a neće prisustvovati današnjem zasjedanju i zbog “nedavnog kamenovanja autobusa u kojem su bila djeca iz Nikšića, samo zato što su pjevali i igrali kolo ispred Cetinjskog manastira.”

Politika u Crnoj Gori

Lider Demokratske Crne Gore i bivši predsjednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da očekuje da će u Crnoj Gori vrlo brzo biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

“Ko nije ucijenjen izabraće izbore. Dritan Abazović kaže da je to gubljenje vremena, a ustvari oni se plaše suda građana. Većina građana smatra da su novi izbori najbolje rješenje. Vidjećete na šta će ličiti ta nelegalna vlada pod aminom DPS-a (Mila Ðukanovića). Biće komplikacija”, rekao je Bečić u intervjuu za Radio-televiziju Herceg Novi.

Predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović ranije je rekao da ova stranka neće glasati za 43. vladu Crne Gore, mandatara Abazovića, a kao glavni razlog je naveo učešće Socijalističke narodne partije (SNP) u novoj izvršnoj vlasti, koju je, kako tvrdi, u konsultaciju sa socijalistima komponirao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Šehović tvrdi da je formalni predlagač nove vlade Dritan Abazović, a suštinski Vladimir Joković (SNP), “uz konsultaciju sa Aleksandrom Vučićem”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti