Nova investicija Lidla u regionu od 70 miliona eura

11.08.2022. 09:09 / Izvor: Agencije
lidl

Kompanija Lidl Srbija zvanično je otvorila svoj drugi logistički centar u zemlji, koji će preuzeti snabdijevanje dijela prodavnica i obezbijediti uslove za dalje širenje Lidl maloprodajne mreže.

Kompanija Lidl Srbija zvanično je otvorila svoj drugi logistički centar u zemlji, koji će preuzeti snabdijevanje dijela prodavnica i obezbijediti uslove za dalje širenje Lidl maloprodajne mreže.

Novi, najmoderniji logistički centar u Lapovu se prostire na 57.000 kvadratnih metara, sa kapacitetom za skladištenje od 35.000 paleta robe u ambijentalnom i čak 5 temperaturnih režima, koji čuvaju svježinu i kvalitet proizvoda.

"Investicijom od 70 miliona eura u logistički centar u Lapovu obezbijedili smo značajan oslonac našeg poslovanja. Pored toga što ćemo imati još efikasnije snabdijevanje Lidl prodavnica, podjednako važno je što smo ovim ulaganjem otvorili 250 novih radnih mjesta u ovom kraju Srbije, kao i da sada naš tim čini više od 3.000 kolega", izjavio je generalni direktor kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja.

Logistički centar u Lapovu izgrađen je uz poštovanje najviših standarda održivosti, pa će i tokom svog rada imati karakteristike „zelenog“ objekta – smanjenu upotrebu energije i vode, kao i manje generisanje otpada.

Lidl je značajan investitor u Srbiji koji kao partnere bira domaće kompanije, te je i za potrebe izgradnje svog drugog logističkog centra angažovao lokalne projektantske, nadzorne i izvođačke firme, prenio je Blic.

Na projektu, čija je izvođenje trajalo rekordnih godinu dana, bilo je uključeno ukupno 70 domaćih podizvođača.

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je da ne postoji bolji način da se počne radna sedmica nego otvaranjem novih radnih mjesta i investicijom, ovog puta u Lapovu.

Njemačka je najveći investitor po broju projekata u Srbiji, a kompanija Lidl Srbija dodatno investira u ovu zemlju od 2018. godine i uprkos svim izazovima koji su nakon toga došli, odlučila je da i dalje širi poslovanje i dodatno ulaže, rekla je Brnabić.

Od septembra, kada logistički centar počinje sa operativnim radom, Lidl maloprodajna mreža koja se prostire u 35 gradova Srbije i u ovom trenutku broji 61 prodavnicu, snabdijevat će se robom iz dva centra, Lapova i Nove Pazove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti