Cijena peleta za stanovništvo u Crnoj Gori ograničena na 269 eura

07.10.2022. 08:54 / Izvor: SRNA
pelet

Vlada Crne Gore usvojila je jučer dopunu odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja

Vlada Crne Gore usvojila je jučer dopunu odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja, prema kojoj će, proizvođači građanima morati prodavati pelet po cijeni do 269 eura, nezavisno da li je riječ o prodaji na veliko ili malo.

Crnogorski ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović rekao je da je cilj dopune odluke da se građanima obezbijedi ono što im je i obećano, a to je da će cijene peleta biti ograničene i da će moći da ga kupe po cijeni od 269 eura kod proizvođača, a 320 eura u maloprodaji. 

On je na sjednici Vlade u Podgorici rekao da nisu zadovoljni saradnjom sa proizvođačima i da su dovedeni u situaciju da moraju da uvedu ovu mjeru. 

Đurović je objasnio da su proizvođači peleta, koji su kao takvi registrovani, podnosili prijavu trgovine na malo tržišnoj inspekciji i samim tim pelet nisu prodavali po cijeni od 269 eura, nego po 320 eura. 

"Proizvođači su htjeli da steknu status trgovca na malo i prodaju pelet po cijeni od 320 evra, odlučili da se ona dodatno precizira u dijelu cijene peleta do 269 evra, i primjenjuje u slučajevima kada lice registrovano za obavljanje djelatnosti proizvodnje peleta samo vrši prodaju", objasnio je Đurović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti