Moguća saradnja Pošte Srbije i Amazona

04.11.2022. 13:08 / Izvor: Akta.ba
amazon

Poslovodstvo Pošte Srbije održalo je sastanak sa predstavnicima kompanije Amazon o potencijalnoj saradnji.

Poslovodstvo Pošte Srbije održalo je sastanak sa predstavnicima kompanije Amazon o potencijalnoj saradnji, a tom prilikom predstavljeno je i poslovanje Pošte Srbije, navedeno je na zvaničnoj stranici ovog javnog preduzeća, piše biznis.rs.

Na sastanku, koji je održan u Privrednoj komori Srbije, razgovarano je o tome da cene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko platforme Amazona budu povoljniji krajnjim kupcima.

Iz Pošte Srbije je saopšteno da su predstavnici Amazona upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vijrednosti manje od 50 eura oslobođene od carine, uz plaćanje PDV-a.

Između ostalog, na sastanku je razgovarano o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u ovom segmentu, budući da je ova američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje Privredna komora Srbije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti