NAJAVIO ABAZOVIĆ

Luksuzni svjetski brend: Crna Gora dobija fabriku votke u Nikšiću

15.02.2023. 13:23 / Izvor: Agencije
beluga

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je tijekom današnje sjednice Vlade te zemlje da će 21. marta u Nikšiću biti otvorena fabrika votke.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je tijekom današnje sjednice Vlade te zemlje da će 21. marta u Nikšiću biti otvorena fabrika votke u kojoj će do 2025. godine biti zaposleno 400 radnika.

"Završio sam sastanak s vlasnicima tvornice Noble wood. Oni prave jednu od najpoznatijih votki u svijetu Beluga, a 21. marta svi idemo na otvaranje fabrike u Nikšiću koja će proizvoditi Belugu Montenegro", istaknuo je Abazović.

Prema njegovim riječima, votka iz Crne Gore će se izvoziti na inostrano tržište, u tvornica koja će se baviti njezinom proizvodnjom u Nikšiću na početku će zapošljavati 200 radnika.

"U Tivtu će biti zaposleno 50 radnika koji će raditi u marketingu, a u tvornici će se raditi proizvodnja koja je povezana s proizvodnjom u Letoniji", rekao je crnogorski premijer, a prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Abazović je također kazao da je otvaranje nove fabrike Nikšiću veliki poticaj crnogorskoj privredi jer se radi o jako skupom proizvodu te dodao da će tvornica proizvoditi 6.000 boca na sat.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti