JOŠ 16 PROIZVODA

U Srbiji se nastavljaju snižavati cijene osnovnih životnih namirnica

19.09.2023. 08:11 / Izvor: Akta.ba
račun namirnice

U Srbiji će od srijede, 20. rujna, biti jeftinije još 16 proizvoda, najavilo je u ponedjeljak srbijansko Ministarstvo trgovine.

U Srbiji će od srijede, 20. rujna, biti jeftinije još 16 proizvoda, najavilo je u ponedjeljak srbijansko Ministarstvo trgovine.

U okviru akcija "Bolja cijena – cijena za narod" bit će snižene cijene brašna TIP 500 i TIP 400, suncokretovog ulja, kiselog mlijeka, margarina, sirnog namaza, crnog luka, graha, kupusa, paštete, hrenovki, smrznutog graška, džema, keksa, paste za zube i sapuna, javlja agencija Beta. 

Akcija će trajati do 31. prosinca ove godine, a proizvodi koji su dio akcije u prodavaonicama će biti jasno označeni znakom "Bolja cijena".

Pod istom oznakom je i 20 proizvoda čije su cijene snižene 13. rujna.

"Izuzetno sam zadovoljan odazivom trgovaca i proizvođača, vidljivošću akcije i njenim efektima. 'Bolja cijena' je zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavača, i njezin osnovni cilj je da zaštitimo standard građana i pomognemo im da za svoj teško stečen novac mogu kupiti što više proizvoda", kazao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Rekao je i da proizvoda iz akcije "Bolja cijena" ima dovoljno i bit će dostupni na policama svih maloprodajnih objekata u Srbiji, u više od 2.500 prodavaonica.

Također je napomenuo kako će preprodaja proizvoda biti oštro sankcionirana. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti