Lidl započeo gradnju logističkog centra u Lapovu

19.05.2021. 08:08 / Izvor: Tanjug
Lidl započeo gradnju logističkog centra u Lapovu

Lidl Srbija je započela izgradnju logističkog centra u Lapovu, koji bi trebalo da se završi u narednih godinu dana, saopštila je ova kompanija.

Lidl Srbija je započela izgradnju logističkog centra u Lapovu, koji bi trebalo da se završi u narednih godinu dana, saopštila je ova kompanija.

Centar će se prostirati na 57.000 kvadrata i imat će kapacitet za skladištenje više od 35.000 paletnih mjesta i 130 utovarnih i istovarnih rampi. 

"Investicija je vrijedna 70 miliona eura a osim što je važna za poslovanje naše kompanije, bitna je i za našu privredu, jer će na izgradnji biti angažovane isključivo domaće građevinske firme i zaposlićemo oko 250 novih kolega", izjavio je direktor centralnih usluga kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja.

Dodao je da Lidl, kao društveno odgovorna kompanija, pored ekonomskih uvijek sagledava i ekološke aspekte, o čemu je posebno vođeno računa. 

U tom smislu je istakao da će na krovu budućeg logističkog centra biti postavljeni solarni paneli, iz kojih će se objekat delimično snabdijevati energijom. 

"Izgradnja Logističkog centra u Lapovu, kao i onog u Novoj Pazovi prije tri godine, dokaz je visoke perspektive koju ima tržište maloprodaje u regionu. To je dokaz ispravne politike koju Vlada Srbije sprovodi prema investitorima, ali i ozbiljne namjere koju ima Lidl Srbija kada je riječ o razvoju domaćeg tržišta", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije Uroš Kandić. 

Predsjednik opštine Lapovo Boban Miličić izrazio je zahvalnost Lidlu koji je, prema njegovim riječima, prepoznao povoljan geostrateški položaj ove opštine. 

"Lokacija opštine uz samu saobraćajnicu E-75, omogućit će brzo i efikasno snabdijevanje svih budućih Lidl prodavnica u Srbiji, a kompanija je iz svojih sredstava finansirala izgradnju oko 1.700 m pristupnih saobraćajnica sa najmodernijom infrastrukturom", rekao je on. 

Naveo je da je za opštinu od nemjerljivog značaja otvaranje oko 250 novih radnih mesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti