Tvrtka Index portal pred stečajem

31.01.2014. 07:53 / Izvor: HINA
Tvrtka Index portal pred stečajem

Sjedište tvrtke Index portal d.o.o., kojoj je već neko vrijeme blokiran račun, na istoj je adresi kao i redakcija jednog od najčitanijih internetskih portala, a u njoj radi 11 zaposlenika.

Nad tvrtkom Index portal, vezanom uz internetski portal index.hr autora Matije Babića, uskoro bi mogao biti otvoren stečajni postupak.

Kako je Hini potvrđeno iz Porezne uprave Ministarstva financija, Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu uputili su zahtjev za prijedlogom za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Index portal d.o.o. Porezni dug te tvrtke iznosi više od milijun(1.055.542) kuna.

Županijsko državno odvjetništvo taj je zahtjev jučer proslijedilo Trgovačkom sudu u Zagrebu koji vodi stečajne postupke.

Sjedište tvrtke Index portal d.o.o., kojoj je već neko vrijeme blokiran račun, na istoj je adresi kao i redakcija jednog od najčitanijih internetskih portala, a u njoj radi 11 zaposlenika.

Kako piše Jutarnji list koji u zadnje vrijeme često napada Index, to je već treći ozbiljan udarac na portal u samo mjesec dana, koji bi mogao dovesti i do gašenja portala. Prvo je tvrtka Prva stranica, nekadašnjeg nakladnika Indexa, nakon tisuću dana blokiranih računa završila u stečaju.

Potom je Severina Vučković u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo ovršila žig (brend) Index kako bi naplatila svoju odštetu od 200-tinjak tisuća kuna koje joj nakladnik portala usprkos sudskim presudama nikada nije isplatio.

To bi ujedno moglo značiti i to da će autori portala izgubiti, jednom kada žig bude ponuđen na javnoj dražbi, i pravo na korištenje svog imena na domeni. Sada još jednoj tvrtki Index portala, čije se poslovanje veže uz sam Index.hr, prijeti likvidacija.

Jedina preostala tvrtka koja se veže uz portal je Index promocija. Riječ je o nakladniku portala, a registrirana je za promociju i prodaju. Ta tvrtka nije pod blokadama, ali bi se kao pravni sljednik također mogla naći na udaru Porezne uprave. Prema zadnjim dostupnim podacima, tvrtka ima šest zaposlenih, a 2012. godinu završila je u minusu od oko 80 tisuća kuna.

Matija Babić s portala Index.hr, upitan za komentar takvog razvoja događaja, odgovorio je Hini kako "SDP u sprezi s organiziranim kriminalom poduzima sve da uništi jedini neovisni medij u Hrvatskoj".

No, rekao bih da su to njihovi zadnji trzaji, dodao je Babić.

Naveo je da je Index u slučaju Pomoćnik dokazao korupciju na samom vrhu SDP-a.

"Dokazujemo i da su stečajne nagodbe najveća pljačka od osnutka Hrvatske. To je ono što SDP i organizirani kriminal pokušavaju zaustaviti na sve načine: od toga da nas neprestanim inspekcijama nastoje onemogućiti u radu, do toga da kroz svoj bilten šire nevjerojatne laži o Indexu. Od izmišljenih tajnih uplata, do vina od 7000 kuna koja pijem, iako sam takva vina vidio samo na slikama", tvrdi Babić.

Također navodi da dugovi Jutarnjeg lista iznose preko pola milijarde kuna. Babić kaže da ih spašavaju upravo ministar financija Slavko Linić i njegov pomoćnik Branko Šegon. "To je kriminalna hobotnica strašnija od Sanaderove", ustvrdio je Babić.

Najavio je kako će se idući tjedan obratiti stranim veleposlanstvima i nekim inozemnim institucijama "zbog zaštite od organiziranog kriminala na čijem su čelu Linić, Šegon i Ninoslav Pavić (suvlasnik EPH-a koji izdaje Jutarnji list) čiju je prevaru razotkrio".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti