Dačić: Srbija će postupno usklađivati vanjsku politiku s EU-om

22.09.2014. 08:05 / Izvor: Fena
Dačić: Srbija će postupno usklađivati vanjsku politiku s EU-om

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je u nedjelju kako trenutno nije realno od Beograda očekivati da uskladi svoju vanjsku politiku s Bruxellesom, ali da će Srbija do kraja pregovora o članstvu u EU to svakako učiniti.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je u nedjelju kako trenutno nije realno od Beograda očekivati da uskladi svoju vanjsku politiku s Bruxellesom, ali da će Srbija do kraja pregovora o članstvu u Europskoj uniji to svakako učiniti jer joj je to i obveza u eurointegracijskom procesu.

“I mi smatramo da Srbija odmah treba biti članica EU, ali to nije realno”, rekao je Dačić je na redovitoj tiskovnoj konferenciji ministarstva vanjskih poslova, komentirajući kritike pojedinih država članica EU da Srbija svoju vanjsku politiku nije uskladila s politikom Unije.

On je ukazao da Srbiju tek očekuju pregovori s EU-om i da joj je vanjskopolitički prioritet članstvo u EU, ali je Beogradu jednako tako važno i održavati najbolje moguće odnose sa zemljama izvan EU.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti