Agrokor krajem januara dobija novo ime

29.12.2018. 08:38 / Izvor: Jutarnji list
Agrokor krajem januara dobija novo ime

Implementacija nagodbe vjerovnika Agrokora, prema riječima Fabrisa Peruška, izvanrednog povjerenika koncerna, trebala bi se završiti do kraja ožujka 2019.

Implementacija nagodbe vjerovnika Agrokora, prema riječima Fabrisa Peruška, izvanrednog povjerenika koncerna, trebala bi se završiti do kraja ožujka 2019., a tada bi i izvanredna uprava, koja je upravljanje nad Agrokorom preuzela 10. travnja 2017., trebala prestati s radom, prenosi Jutarnji list.

Koncern će tada dobiti novu upravu koju će imenovati novi vlasnici/vjerovnici, koji su najavili da će kompaniju nastaviti voditi Fabris Peruško i Irena Weber. Do tada, oko 600 osoba mora implementirati nagodbu vjerovnika.

Taj proces, koji ima više od sto tisuća koraka, pripremit će kompaniju za ulazak novih vlasnika, što znači i novu korporativnu strukturu i nove vlasničke kompanije u Nizozemskoj, transfer sve imovine, certifikata, koncesija, ugovora o radu, brendova. Kako nam je rečeno, za sada se implementacija nagodbe odvija prema planu i ne bude li većih problema, sve bi trebalo biti gotovo do kraja ožujka iduće godine.

Proces je organiziran kroz Ured za upravljanje projektima unutar Grupe koji sa savjetnicima, stručnim i projektnim timovima u operativnim društvima vodi i razvija plan implementacije nagodbe. Pripreme plana implementacije za Ledo i Konzum u finalnoj su fazi te se na osnovi planova tih pilot-društava planira i provodi priprema planova implementacije za ostala neodrživa društva pod izvanrednom upravom.

U procesu planiranja implementacije, navode u Agrokoru, primarni je fokus i dalje u dijelu prijenosa poslovnih cjelina, od čega su prijenos imovine, operativni aspekti te IT implementacija najopsežniji dijelovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti