Samo u Autoškoli LifeLine upoznajte vožnju i na automatik vozilu

17.04.2017. 16:03 / Izvor: Akta.ba
Samo u Autoškoli LifeLine upoznajte vožnju i na automatik vozilu

Autoškoli LifeLine svojim kandidatima omogućila je GRATIS VOŽNJU NA AUTOMATIK vozilu uz prisustvo stručnog lica!

Autoškola   LifeLine, koja za cilj ima obučiti kandidata za vozača tako da samostalno, savjesno i sigurno učestvuje u saobraćaju, pored standardnog dijela obuke za vozače i 36. časa gratis simulacije ispita , nakon položenog vozačkog ispita ,svojim kandidatima  omogućila je GRATIS  VOŽNJU NA AUTOMATIK  vozilu uz prisustvo stručnog lica!

Obzirom da se obuka i polaganje vozačkog ispita vrši na vozilima sa mauelnim mjenjačem brzina, odlučili smo proširiti vaše znanje i upoznati vas sa vožnjom vozila sa automatskim mjenjačem.

Automobili dolaze u dva osnovna tipa: standardni (ili ručni) prijenos i sa automatskim mjenjačem. U automobil s ručnim mjenjačem, vozač mora ručno mjenjati stepen prijenosa kako bi se povećala brzina i kako bi automobil vozio glatko. Automatski mjenjač ne zahtijeva stalno mijenjanje. Glavni način vožnje sa automatskim mjenjačem su park (parking), drive (vožnja), i reverse (rikverc). Automatici imaju samo dvije pedale na vozačevoj strani: papučicu gasa i papučicu kočnice.

Kod prelaska sa ručnog na automatski mjenjač u početku treba zaboraviti na lijevu nogu. Nikako ne koristite lijevu nogu za pedalu kočnice jer je lijeva noga “naučena” pritiskati kvačilo jako i do kraja, što može biti nezgodno  ako je u pitanju pedala kočnice.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti