Služba za zapošljavanje USK-a dobila certifikat ISO 9001:2000

25.02.2009. 15:16 / Izvor: Fena
Služba za zapošljavanje USK-a dobila certifikat ISO 9001:2000

Prije nekoliko dana, Služba za zapošljavanje USK-a dobila je certifikat ISO 9001:2000, zahvaljujući čemu će svoje poslove obavljati kvalitetnije, ali je dobiveni standard za upravljanje kvalitetom izazov i velika odgovornost za ovu javnu ustanovu, istaknuto je na današnjoj svečanosti.

Prije 18 mjeseci u ovoj službi počele su aktivnosti vezane za dobivanje ovog međunarodnog standarda za upravljanje kvalitetom. Iako je većinu aktivnosti vodio stručno osposobljeni tim, u ovaj posao bili su angažirani gotovo svi zaposlenici. U tom procesu bile su angažirane tri konsultantske kuće, a certifikaciju je proveo TUV iz Hrvatske.

Ova je služba u tom vremenu provela niz projekata i kadrovski ojačala, a planiraju i nova zaposlenja. Namjera je i proširiti djelatnosti Centra za osposobljavanje, koji djeluje pri ovoj službi.

Ovo je treća institucija koja je, pored Veterinarskog i Poljoprivrednog zavoda USK-a, dobila ISO standrad, kazao je premijer USK-a Šemsudin Dedić dodajući da će se raditi na tome da standard kvalitete dobiju i organi kantonalne uprave i druge javne ustanove.

Na ovaj će se način, po njegovim riječima, uvezati rad za Kanton značajnih institucija te omogućiti efikasniji i odgovorniji rad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti