Status SUPERBRANDS za poslovno-investicioni portal eKapija.ba – još jedan u nizu uspeha projekta eKapija u regionu

21.12.2009. 14:23 / Izvor: eKapija.ba
Status SUPERBRANDS za poslovno-investicioni portal eKapija.ba – još jedan u nizu uspeha projekta eKapija u regionu

U prisustvu velikog broja zvanica, 10. decembra 2009. godine u hotelu “Evropa” u Sarajevu, najvećem poslovno-investicionionom portalu u jugoistočnoj Evropi eKapiji i nacionalnom portalu eKapija.ba, dodeljeno je prestižno priznanje Superbrands od strane nezavisnog i globalnog autoriteta na području brandinga – organizacija Superbrands.

Ovogodišnji izbor najboljih tržišnih marki u BiH počeo je u martu 2009. godine formiranjem bosanskohercegovačkog Superbrand veća, sačinjenog od 44 najeminentnija stručnjaka iz oblasti industrije, ekonomije, medija, marketinga i komunikacija.

Za izbor je konkurisalo čak 800 tržišnih marki, raspoređenih u 27 kategorija, koje su odabrane na osnovu podataka agencija za istraživanje tržišta, među kojima su bili i GfK, MEMRB, Puls , Valicon... a u izboru su bile kako domaće, tako i međunarodne robne marke, prisutne na tržištu BiH.

(Fahrudin Ćatović, izvršni direktor projekta eKapija u BiH)

"Gradnja brenda na svakom tržištu je veoma zahtjevan zadatak, posebno u vrijeme jake konkurencije i sve veće informiranosti potrošača. Svojim glasovima, korisnici su potvrdili mnogima dobro poznatu činjenicu da je portal eKapija.ba dnevna navika uspješnih te neizostavan dio svakodnevnog poslovanja", istakao je izvršni direktor projekta eKapija u BiH i portala eKapija.ba, Fahrudin Ćatović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti