Vijesti

Susret federalnog premijera i turskog ambasadora

11.03.2009. 11:45 / Izvor: eKapija.ba

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković primio je 11.03.2009. godine ambasadora Republike Turske u našoj zemlji Bülenta Tuluna sa kojim je razgovarao o stanju i poslovanju preduzeća turskih investitora u Federaciji BiH.

Posebna pažnja posvećena je poslovanju "Natron Hayat-a" i uslovima za početak rada nove aviokompanije nakon dokapitalizacije "BH Airlines-a" od strane Turkish Airlanes-a, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ambasador Tulun je u tom kontekstu posebno ukazao na teškoće u maglajskom preduzeću u pogledu snabdijevanja potrebnim količinama sirovina što, prema mišljenju turskog vlasnika kompanije, može dovesti u pitanje cjelokupnu proizvodnju.

Premijer Branković je obećao da će Vlada FBiH učiniti sve kako bi "Natron Hayat" nastavio sa pozitivnim poslovanjem, naglasivši da je u obostranom interesu da se za to obezbijede svi neophodni uvjeti.

Tokom razgovora o početku rada nove aviokompanije u FBiH, premijer je kazao kako se očekuje da nadležni sud ovih dana izvrši registraciju, a uskoro se očekuje i imenovanje predstavnika Vlade u njen Nadzorni odbor. Definiran je i red letenja za ovu sezonu, te preostaje još da se završi procedura oko izbora aviona u flotu nove aviokompanije, istakao je Branković.

Sugovornici su se na kraju složili kako bilateralna saradnja dvije zemlje na svim poljima mora biti nastavljena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti