Susret federalnog premijera i turskog ambasadora

11.03.2009. 11:45 / Izvor: eKapija.ba
Susret federalnog premijera i turskog ambasadora

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković primio je 11.03.2009. godine ambasadora Republike Turske u našoj zemlji Bülenta Tuluna sa kojim je razgovarao o stanju i poslovanju preduzeća turskih investitora u Federaciji BiH.

Posebna pažnja posvećena je poslovanju "Natron Hayat-a" i uslovima za početak rada nove aviokompanije nakon dokapitalizacije "BH Airlines-a" od strane Turkish Airlanes-a, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ambasador Tulun je u tom kontekstu posebno ukazao na teškoće u maglajskom preduzeću u pogledu snabdijevanja potrebnim količinama sirovina što, prema mišljenju turskog vlasnika kompanije, može dovesti u pitanje cjelokupnu proizvodnju.

Premijer Branković je obećao da će Vlada FBiH učiniti sve kako bi "Natron Hayat" nastavio sa pozitivnim poslovanjem, naglasivši da je u obostranom interesu da se za to obezbijede svi neophodni uvjeti.

Tokom razgovora o početku rada nove aviokompanije u FBiH, premijer je kazao kako se očekuje da nadležni sud ovih dana izvrši registraciju, a uskoro se očekuje i imenovanje predstavnika Vlade u njen Nadzorni odbor. Definiran je i red letenja za ovu sezonu, te preostaje još da se završi procedura oko izbora aviona u flotu nove aviokompanije, istakao je Branković.

Sugovornici su se na kraju složili kako bilateralna saradnja dvije zemlje na svim poljima mora biti nastavljena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti