Umorni od sastavljanja "kraja s krajem"

Radnici Amazona u Velikoj Britaniji u štrajku na ‘crni petak’

22.11.2023. 15:48 / Izvor: Agencije
Amazon

Sindikati koji zastupaju radnike Amazona su objavili da su zaposlenici kompanije "umorni od sastavljanja kraja s krajem".

Više od 1.000 radnika u Amazonovom distributivnom skladištu u britanskom gradu Coventry odlučili su stupiti u štrajk na „crni petak“, kako bi izrazili protest zbog plata i uslova rada. Očekuje se da će obustavi rada pridružiti i Amazonovi radnici iz SAD-a, Njemačke i Italije.

Sindikati koji zastupaju radnike Amazona su objavili da su zaposlenici kompanije „umorni od toga što samo stavljaju kraj sa krajem“ i najavljuju da će štrajk izazvati najveći poremećaj funkcioniranja ove firme za 30 godina, prenosi Independent.

Britanski sindikat GMB je razočaran zbog toga što su šefovi Amazona odbili razgovarati o platama i uslovima rada.

„To je zaista jednostavno pitanje. Želimo da kompanija sjedne i počne razgovarati s nama. To je razuman zahtjev, ali šefovi Amazona su odbili razgovor“, izjavio je portparol sindikata GMB.

Amazonov centar u Coventryju spada među najprometnije u Velikoj Britaniji, tako da štrajk može značajno uticati na kupce koji koriste „crni petak“, posljednji petak u novembru, kako bi obavili povoljne kupovine.

Predstavnici Amazona tvrde da se štrajk u Coventryju neće odraziti na prodaju na „crni petak“, jer taj Amazonov centar ne služi direktno za narudžbine kupaca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti