zbog javnih izjava

Trump proglašen krivim, mora platiti više od 80 miliona dolara

27.01.2024. 08:54 / Izvor: Agencije
donald

Bivši američki predsjednik Donald Trump mora platiti 83,3 milijuna dolara spisateljici E. Jean Carroll zbog javnih izjava koje je dao 2019.

Bivši američki predsjednik Donald Trump mora platiti 83,3 milijuna dolara spisateljici E. Jean Carroll zbog javnih izjava koje je dao 2019.

U njima je omalovažavao Carroll i poricao njezine optužbe za silovanje. Odluku je donijela savezna porota na Manhattanu, gdje se kao svjedok pojavio i Trump osobno, ali ubrzo nakon kratkog svjedočenja je napustio sudnici i nije slušao presudu, prenosi CNN.

Panel od sedam muškaraca i dvije žene je raspravljao oko dva sata i 45 minuta o njoj. Također, tijekom svoje završne riječi, Carrollov odvjetnik rekao je da spisateljica zaslužuje najmanje 24 milijuna dolara odštete. Prošla je bitno bolje.

Carroll, bivša kolumnistica savjetnika časopisa Elle, rekla je da joj je Trump oduzeo reputaciju koju je nekoć imala jer je govorila istinu kada je pisala.

Trump je 2019., kada je bio u Bijeloj kući, izjavio da je ne poznaje te da ga je proglasila silovateljem kako bi poboljšala prodaju njezinih memoari koji su trebali izaći. Njegov pravni tim je ustvrdio da je jedina šteta koju je Carroll pretrpjela bila od “zločestih komentara” na društvenim mrežama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti