TV Hayat i Infologic d.o.o potpisali ugovor o isporuci i integraciji informacijsko-komunikacijskog sistema u Hayatovom objektu WOG u Vogošći

21.10.2009. 14:26 / Izvor: eKapija.ba
TV Hayat i Infologic d.o.o potpisali ugovor o isporuci i integraciji informacijsko-komunikacijskog sistema u Hayatovom objektu WOG u Vogošći

Infologic, uspješna mlada IT firma iz Sarajeva, nagrađena je od televizije Hayat ugovorom za isporuku i implementaciju informacijsko-komunikacijskog rješenja koje se sastoji iz dizajna i implementacije pasivne i aktivne mrežne infrastrukture, telefonske centrale čiji se rad zasniva na Internet protokolu (VoIP) i servera/softwarea za upravljanje sistemom IP video nadzora nove generacije.

Zahvaljujući implementaciji ponuđenog rješenja firme Infologic, objekat WOG će biti jedini u BiH sa ovako visokim stepenom integracije informacijsko-komunikacijskog sistema. Osim toga, uposlenici Hayat d.o.o. će dobiti dodatne alate za efikasnije i efektivnije komuniciranje.

Rješenje se zasniva na optičkoj i bakarnoj pasivnoj infrastrukturi certificiranoj za TenG (deset-gigabitni prenos), aktivnoj infrastrukturi sa visokim agregacijskim vrijednostima dizajniranim posebno za nesmetan prenos velike količine video materijala kroz mrežu. VoIP telefonska centrala je korporativne mobility klase i omogućava komuniciranje između korisnika bez obzira na geografku lokaciju dok u isto vrijeme drastično smanjuje troškove komuniciranja.

Rješenje za snimanje i upravljanje sistemom IP video nadzora nudi mogućnost inteligentne i forenzičke analize snimljenog materijala, detekcije i prepoznavanja lica i registarskih tablica vozila, te manipulaciju neograničenim brojem događaja i upravljanje klasterima sigurnosnih servera.

"Zahvaljujemo TV Hayat na povjerenju ali i na povjerenju sve većeg broja klijenata kod kojih u ovom trenutku realiziramo nekoliko projekata iz oblasti VoIP telefonije, IP video nadzora i implementacije višelokacijskih sistema sa uvezivanjem putem najmodernijih i kompleksnih žičanih i bežičnih tehnologija", rečeno je iz kompanije Infologic.

Također, Infologic je još jednom potvrdio da na našem tržištu postoje sposobne domaće firme koje imaju kapacitete da realizuju i najkompleksnija informatičko- komunikacijska rješenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti