U Lukavcu svečano otvoren sajam turizma LIST

08.05.2014. 15:37 / Izvor: eKapija.ba

Ova dvanaesta sajamska manifestacija u našem gradu održava se na 2 000 metara kvadratnih zatvorenog i 1 000 metara kvadratnih otvorenog prostora

Lukavački sajam turizma LIST 2014 svečano je otvoren danas i trajat će do 10.maja. Ova dvanaesta sajamska manifestacija u našem gradu održava se na 2 000 metara kvadratnih zatvorenog i 1 000 metara kvadratnih otvorenog prostora. Učestvuje oko 125 izlagača iz 10 zemalja: Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Indonezije, Italije, Mađarske, Njemačke, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Sajam je otvorio predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je istakao značaj organizacije ovakve manifestacije, a prisutnim su se obratili direktor sajma Izet Nuhanović, načelnik općine Lukavac Dževad Mujkić, premijer TK Bahrija Umihanić i gradonačlenik Ulcinja Fatmir Gjeka.

Tokom tri dana, osim izložbenog dijela, učesnici i posjetioci imat će priliku da prisustvuju brojnim pratećim sadržajima.

U okviru ovog sajma otvoren je i Festival hrane i i pića, dvanaesti po redu. Ovo je tradicionalni dio sajma gdje se udruženja iz Bosne i Hercegovine takmiče u pripremi tradicionalnih jela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti