Vijesti

Ured koordinatora za reformu javne uprave: Ažurirana aplikacija "Interaktivna mapa uprave"

11.09.2009. 14:25 / Izvor: eKapija.ba

Aplikacija "Interaktivna mapa uprave u BiH" na web stranicama Ureda koordinatora za reformu javne uprave www.parco.gov.ba, ažurirana je novim podacima.

Sadržaj mape je, između ostalog, obogaćen informacijama o ograničenjima uvoza automobila u BiH, načinima zapošljavanja u državnoj službi, postdiplomskim studijima na javnim univerzitetima, kao i datumima praznika prema važećim zakonima u BiH.

Kao i u prethodnom kvartalu, osvježeni su podaci o prosječnoj plati, bruto nacionalnom dohotku i stopi nezaposlenosti na nivou države, entiteta i Brčko distrikta BiH.

"Interaktivna mapa uprave" je aplikacija koju je razvio Ured koordinatora s namjerom da građanima na jednom mjestu – web sajtu Ureda omogući što veći obim informacija o uslugama javne uprave. Sadržaj mape koji je posjetiocima sajta dostupan od februara 2009. godine Ured ažurira tromjesečno, navodi se u saopštenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti