Usvojena Deklaracija o trasi autoputa Beograd - Sarajevo

14.12.2017. 13:59 / Izvor: BN TV
Usvojena Deklaracija o trasi autoputa Beograd - Sarajevo

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržali su Deklaraciju o utvrđivanja kriterijuma buduće auto trase puta Beograd - Sarajevo.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržali su Deklaraciju o utvrđivanja kriterijuma buduće auto trase puta Beograd - Sarajevo, koju je ranije predložio zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić. Za Deklaraciju je glasalo 27 poslanika, protiv je bilo pet, a devet uzdržano.

Bosić je u Deklaraciji naveo da se odluka o trasi auto puta donese na osnovu egzatnih kriterijuma, šta je najisplativije i šta je u interesu većine građana i Republike Srpske i Federacije BiH koji će vraćati kredit za izgradnju tog autoputa.

U Bosićevoj deklaraciji se navodi da se kod određivanja buduće trase odlučuje na osnovu činjenica a ne po željama pojedinaca. Prema njegovom mišljenju prednost u svakom slučaju ima trasa auto puta Beograd - Sarajevo koja ide preko Bijeljine - Brčkog i Tuzle, što je i dobilo većinu u Predstavničkom domu PS BiH.

Protiv Deklaracije o određivanju kriterija za buduću trasu autoputa Beograd - Sarajevo da ide preko Bijeljine bili su poslanici SNSD-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti