Uvođenje jednošalterskog izdavanja građevinske dozvole

03.11.2017. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Uvođenje jednošalterskog izdavanja građevinske dozvole

Pokrenuli smo brojne komunalne projekte, a u naredne dvije sedmice započeće radovi na istočnom tranzitu i izgradnja kružnog toka na Rebrovcu, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić održao je jučer sa načelnicima svih gradskih odjeljenja strateško savjetovanje i planiranje na kojem su sumirani dosadašnji realizovani projekti nove administracije, te izneseni planovi za 2018. godinu.

"Ustalili smo proces starteškog planiranja, kojeg imamo dva puta godišnje, i to u martu i u novembru. Danas rezimiramo 2017. godinu i vršimo strateško planiranje za 2018. godinu, od budžeta koji je pred nama, planova u sprotu i kulturi, pa do niza novih koncepata i projekata koji su planirani za narednu godinu", kazao je gradonačelnik Radojičić.

Najveći pojedinčani pokrenuti projekat ove administracije je izgradnja nove gradske toplane, te izgradnja značajnih saobraćajnica poput Priječana, početak rekonstrukcije „Parkića“, pokrenuti postupci za izgradnju istočnog tranzita i kružnog toka na Rebrovcu, izgrađeni kilometari vodovoda i javne rasvjete, napravljenih novih sedam dječijih igrališta i brojni drugi urađeni projekti.

"Pred nama je niz regulacionih planova, od urbanističkog plana na kojem radimo do onih za uže gradsko područje. Pred nama je i nova strategija razvoja grada koja bi trebalo da bude usvojena iduće godine, zatim nekoliko drugih strategija i akcionih palnova poput onih za „Zeleni grad“, za modernizaciju javne rasvjete, ali i usvojeni novi koncept finansiranja i podrške sportu, te nekoliko projekata sa međunarodnim orgnizacijama", naglasio je Radojičić.

Kako je istakao, radi se i projekat novog Zelenog mosta, s ciljem da se uđe u gradnju iduće godine, te projekat dogradnje Osnovne škole „Branko Radičević“ na Starčevici.

"Pokrenuli smo brojne komunalne projekte, a u naredne dvije sedmice započeće radovi na istočnom tranzitu i izgradnja kružnog toka na Rebrovcu", rekao je gradonačelnik Radojičić.

Kao jednu od značajnih novina za narednu godinu, on je naveo uvođenje jednošalterskog sistema za izdavanje građevinskih dozvola, što je planirano od 1. januara, a do kraja naredne godine i pilot projekat elektronskih dozvola.

"Namjera nam je da omogućimo građanima da kod nas predaju svoj zahtjev i da Grad u njihovo ime, tamo gdje je pravno moguće, rješava potrebnu dokumentaciju kod drugih subjekata. To je veliki izazov za Gradsku upravu i ovako veliki grad", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, u toku su kandidature Banje Luke za Evropsku prijestonicu kulture i Evropski grad sporta, uz niz pojedinačnih projekata poput razvoja novih industrisjkih zona, razvoj brenda grada za turističke ponude, obogaćivanje manifestacija, te uzbudljiva zimska sezona.

"Grad priprema bogat program zimske sezone koji će trajati 45 dana. Uz proširenu turističku ponudu, biće održani i veliki koncerti 30. i 31. decembra i 1. januara", kazao je gradonačelnik.

Puno je posla pred gradskim vlastima u narednom periodu, i kako kaže gradonačelnik Radojičić - ako se realizuje 80-90 odsto od zacrtanog, prije svega, građani će biti zadovoljni i osjetiti velike promjene u gradu u različitim frontovima, od saobraćaja, dječijih igrališta do kulture, sporta, te izgradnje infrastrukturnih objekata.

"Zadovoljstvo građana Banje Luke u stvari i jeste konačni efekat, da žive u gradu u kojem se pružaju dobre komunalne usluge, koji daje šansu za zapošljavanje, školovanje i za život porodice", zaključio je gradonačelnik Radojičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti