Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada FBiH nije predložila otvaranje ugostiteljskih objekata i konzumiranje nargila!

30.03.2021. 11:58 / Izvor: Akta.ba

Uoči današnje sjednice Predstavniškog doma Parlameta FBiH na kojoj je predviđeno i razmatranje Informacije o epidemiološkoj situaciji u FBiH, Vlada FBiH ističe da nisu tačni navodi pojedinih medija da je Vlada Federacije BiH za današnju parlamentarnu sjednicu uputila prijedlog za "otvaranje ugostiteljskih objekata i dozvoli konzumiranje nargila".

"Radi objektivnog informiranja javnosti podsjećamo da je Vlada Federacije BiH na 210. hitnoj sjednici održanoj 23.03.2021. godine, uz Informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH na dan 22.3.2021. godine, usvojila naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva čija je primjena od 24.03.2021. godine i traje 14 dana. Na toj sjednici je ponovo vladama kantona, odnosno kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva naređeno uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini, uz redovno obavještavanje Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. Među naredbama je i ograničavanje kretanje građana na cijelom teritoriju FBiH u vremenu od 21:00 sat naveče do 5:00 sati ujutro narednog dana. Također, dozvoljeno je okupljanje ne više od 20 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru", pojasnili su. 

 Dakle, uz pooštravanje postojećih, te ponovne naredbe kantonima za uvođenje restriktivnijih mjera, Vlada nije predložila "otvaranje ugostiteljskih objekata i konzumiranje nargila", kako su objavili pojedini mediji, pozivajući se na podatke i informaciju od 22. februara 2021. godine.

PODIJELI:

TAGOVI:

vlada fbih

ugostiteljski objekti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti