Vlada FBiH: Razgovori o stanju u kompanijama iz oblasti prometa i uskladištenja nafte

23.01.2008. 09:37 / Izvor: Fena
Vlada FBiH: Razgovori o stanju u kompanijama iz oblasti prometa i uskladištenja nafte

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković, dopremijeri Vjekoslav Bevanda i Gavrilo Grahovac, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo i direktor Agencije za privatizaciju u FBiH Enes Ganić razgovarali su jučer (22.01.2008.) u Sarajevu sa čelnicima "Energoinvesta" d.d. Sarajevo, "Energopetrola" d.d. Sarajevo i "Terminala Federacije" d.o.o. o stanju u kompanijama iz oblasti prometa i uskladištenja nafte, te mogućnostima njihove poslovne suradnje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Govoreći o "Energopetrolu", direktor Franjo Božić ukazao je i na problem koji bitno utječe na planove kompanije, a odnosi se na sporo dobijanje urbanističkih suglasnosti i građevnih dozvola za benzinske crpke.

Stoga je zaključeno da će "Energopetrol" dostaviti popis 26 općina i objekata za koje se traže dozvole, nakon čega će Vlada od nadležnih općinskih tijela tražiti ubrzanje procesa.

"Energopetrol" će, također, pripremiti i Vladi dostaviti investicijski plan razrađen po godinama.

Nakon što je direktor Tihomir Kožul obrazložio stanje u "Terminalima Federacije", ukazano je, uz ostalo, na potrebu što skorijeg početka izrade tehničke dokumentacije nužne za revitaliziranje ove kompanije.

Pomoć u tome će pružiti "Energoinvest", čiji je direktor Džemail Vlahovljak izrazio spremnost na suradnju i s "Terminalima" i s “Energopetrolom”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti