Vlada FBiH traži mogućnost raskida ugovora sa "Srebrenom malinom"

14.05.2020. 14:59 / Izvor: Akta.ba
Vlada FBiH traži mogućnost raskida ugovora sa 'Srebrenom malinom'

Vlada je zadužila Federalno pravobranilaštvo da je informira o mogućnostima raskidanja.

Vlada FBiH se upoznala sa informacijom o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Federacije BiH, sa izvještajem o provedenim postupcima javnih nabavki u Federalnoj upravi civilne zaštite i njegovom dopunom.

Vlada podržava rad istražnih organa u vezi s provedenim postupcima javnih nabavki u Federalnoj upravi civilne zaštite i sva dokumentacija kojom je Vlada FBiH do sada raspolagala je već dostavljena Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Federalnu upravu civilne zaštite Vlada je zadužila da joj, u najkraćem mogućem roku, a najkasnije do ponedjeljka, 18.5.2020. godine, dostavi odgovore na sva pitanja koja su uputili federalni ministri na današnjoj sjednici.

Vlada je zadužila Federalno pravobranilaštvo da je informira o mogućnostima raskidanja ugovora sa "Srebrenom malinom" ili proglašenju ugovora ništavim.

Federalna vlada daje podršku osobi ovlaštenoj za obavljanje poslova iz nadležnosti direktora da, u što kraćem roku, osigura participaciju ostalih rukovodećih službenika s ciljem konsolidacije Federalne uprave civilne zaštite i o tome je informira.

Danas je, također, prihvaćeno i nekoliko desetina informacija kojima su federalna ministarstva i druge federalne institucije, s ciljem realizacije zaključka od 30.4.2020. godine, izvijestile Vladu o javnim nabavkama provedenim nakon proglašenja stanja nesreće.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti