Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada KS osigurala tri linije pomoći za medicinsku i zaštitnu opremu

12.04.2020. 09:31 / Izvor: Fena

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić jučer je na konferenciji za medije kazao da je Vlada KS, zbog pandemije koronavirusa, osigurala tri linije nabavki i snabdijevanja zašitnom i medicinskom opremom.

Linije pomoći osigurane su kroz budžetska izdvajanja, potpisan sporazum sa UNDP-om, od toga je Vlada KS osigurala 500.000, a UNDP 300.000 KM za  potrebe nabavki opreme i zaštitnih sredstava.

"Druga linija pomoći je kroz Zavod zdravstvenog osiguranja, koji ima također potpisan sporazum sa UNDP-em u iznosu od četiri miliona KM sa značajnim ulaganjem UNDP-a i to je prvi dio sredstava koja su odvojena za predmetne namjene od strane Zavoda, a zaključcima Vlade i Skupštine KS. Treći su donacije iz EU i bilateralnih donatora", rekao je Nenadić.

Podsjetio je da neposredno nakon proglašenja stanja nesreće uzrokovanog pandemijom, nije postojao adekvatan kanal nabavki i snabdijevanja Kantona, te je Vlada KS u međuvremenu i to pitanje riješila u saradnji sa UNDP-om.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti