Seminar: Kompetencije za profesionalni i lični razvoj

31.05.2016. 11:59 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Kompetencije za profesionalni i lični razvoj

Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje u Brelima organizuje seminar Kompetencije za profesionalni i lični razvoj.

Business-Educa d.o.o. Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje organizuje seminar KOMPETENCIJE ZA PROFESIONALNI I LIČNI RAZVOJ.

Datum: 22.-25.06.2016.

Mjesto:BRELA

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje

Kontakt osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com ,

www.businesseduca.com

Rok za prijavu je 10.06.2016.

BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN.

Pod pojmom kompetencija podrazumjevaju se određena znanja i vještine. Kompetencija je osnovna karakterisitika osobe koja dovodi do efektivnih i/ili superiornih rezultata u radu(Boyatzis,1982,p.21). Kompetencija može da predstavlja motiv i bude pokretač poboljšanja kako na profesionalnom nivou  tako i da se utiče na lični razvoj. Sistem za upravljanje ljudskim resursima jeste mehanizam za provjeru kompetencija u kompetencijskom okviru i povezan je sa gotovo svim funkcijama HRM-a. Pomoću podfunkcija HRM-a koje će biti dijelom predmet izlaganja na seminaru dat će odgovor na ključna pitanja vezana za poslovanje svake organizacije i povezati sve podfunkcije u jednu cjelinu.

„Ljudski resursi su pokretači svih organizacija,samo adekvatno bavljenje ljudima, uvođenje sistema za HRM ili dio aktivnosti ULJR će obezbjediti efikasno funkcionisanje organizacija gdje su koristi višestruke kako za organizaciju tako i za

SEMINAR NAMJENJEN

Menadžerima, rukovodiocima, direktorima, šefovima organizacionih jedinica, službama/odjelima za ULJR, kadrovskoj službi,prodaji, vođama timova,svim javnim institucijama i privatnim preduzećima, općinama/opštinama,bankama i svima koji žele uspostaviti kompetencijski okvir unutar organizacije te se razvijati kako profesionalno

SADRŽAJ SEMINARA

Kompetencije i kompetencijski okvir

Kompetencije za profesionalni i lični razvoj(komunikacija,timski rad,upravljanje vremenom.....)

Kompetencije i funkcije HRM-a

Metodi i instrumenti za utvrđivanje kompetencija

Etički kodeks ponašanja u organizaciji

Metode rada:

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja I vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave