Seminar: Menadžerski alati i vještine

10.02.2021. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Menadžerski alati i vještine

Menadžment predstavlja proces planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole aktivnosti zaposlenih i korišćenja drugih resursa organizacije kako bi se postigli postavljenji organizacioni ciljevi.

MENADŽERSKI ALATI I VJEŠTINE 

Datum:  24.-25-02.2021.  

Mjesto: VLAŠIĆ

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju I poslovno savjetovanje

Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com, info@businesseduca.ba

ROK ZA PRIJAVU JE 19.02.2021.

Broj učesnika je ograničen i seminar će se provoditi u skladu sa epidemiološkim mjerama.                          

Menadžment predstavlja proces planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole aktivnosti zaposlenih i korišćenja drugih resursa organizacije kako bi se postigli postavljenji organizacioni ciljevi.

Planiranje kao najvažnija funkcija menadžmenta predstavlja proces postavljanja budućih ciljeva, pravaca akcije, sredstava i načina ostvarivanja postavljenih ciljeva. Planiranje predstavlja dugoročnu strategijsku orjentaciju preduzeća i njegovog poslovanja.

Organizovanje je proces usklađivanja ljudskih i materijalnih resursa, dodjeljivanje određenih zadataka i odgovornosti pojedincima i grupama a sve u svrhu ostvarivanja postavljenih planova.

"MENADŽMENT" je proces vođenja organizacije koji obuhvata skup racionalno projektovanih postupaka potrebnih i dovoljnih za OSTVARENJE osnovnih ciljeva društva i trajanje organizacije u vremenu i datim uslovima okoline tržišta.

Menadžeri su ljudi koji objedinjavaju skup postupaka svjesnosti stalnog u vremenu razvoja i unapređenja procesa rada sistema kojima upravljaju.     

"Ljudski resursi su pokretači svih organizacija, samo adekvatno bavljenje ljudima, uvođenje sistema za HRM ili dio aktivnosti ULjR će obezbjediti efikasno funkcionisanje organizacija gdje su koristi višestruke kako za organizaciju tako i za zaposlene".

KORISTI ZA UČESNIKE SEMINARA

Polaznici seminara će savladati i produbiti menadžerske alate i vještine

te kroz interaktivni rad, igranje uloga i  vježbe proći kroz funkcije menadžmenta,i ULJR, te kroz posebne teme u praktičnom dijelu proći kroz dio tema timski rad, delegiranje odgovornosti, upravljanje vremenom i vođenje sastanaka.

SEMINAR JE NAMJENJEN:

Menadžerima, direktorima, rukovodiocima,šefovima odjela i organizacionih jedinica,službama/odjelima za ULJR, općinama/opštinama, javnim institucijama, privatnim preduzećima i svima koje interesira ova tema i može im pomoći u njihovom ličnom razvoju.

SADRŽAJ SEMINARA :

  • pojmovno određenje i osnovi menadžmenta
  • funkcije menadžmenta (planiranje,organiziranje,vođenje i kontrola)
  • osvrt na funkcije upravljanja ljudskim resursima
  • timski rad (kako voditi,formirati i organizirati produktivan i efikasan tim)
  • strategije upravljanja vremenom (kako se riješiti najvećih potrošača vremena)
  • delegiranje (kako, kada i koje zadatke delegirati)
  • vođenje i moderacija sastanaka (kako uspješno pružiti povratnu informaciju)

METODE RADA

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja.   

Predavači:

Prof.dr.Jagoda Nedić

Mr.sc.Nadira Duraković

   "ZNANJEM DO USPJEŠNOG POSLOVANJA I RAZVOJA"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave