Prezentacijske vještine i vještine javnog nastupa​

18.11.2019. 08:49 / Izvor: Akta.ba
Prezentacijske vještine i vještine javnog nastupa​

j poslovno - tehničkoj saradnji.

PREZENTACIJSKE VJEŠTINE I VJEŠTINE JAVNOG NASTUPA

 

Datum:  28.11.2019. 

Mjesto: SARAJEVO

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju I poslovno savjetovanje

Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com

www.businesseduca.ba

Rok za prijavu seminara je 25.11.2019. Kotizacija za seminar je 150,00 KM + PDV. Za najmanje tri učesnika iz iste organizacije odobrava se popust na kotizaciju od 10%.

Kada vas neko tek upozna, većina ljudi će u trideset sekundi procjeniti da li ste im zanimljivi ili ne, kakva ste osoba te da li im se sviđate ili ne. U narednih dvije do tri minute stvoriti će vrlo čvrsto mišljenje o vama. Postavlja se jako važno pitanje  Da li ste u stanju upravljati tim procesom?  Ako želite biti zanimljivi, ostaviti dobar dojam i napraviti nezaboravnu prezentaciju, umijeće prezentiranja vam je neophodno bez obzira da li radite prodajnu prezentaciju, vodite poslovni sastanak ili prezentirate svoj rad pred korisnicima ili suradnicima. Glavni cilj svakog prezentera je da pošalje jasnu i učinkovitu poruku i da prevlada strah od javnog nastupa kako bi djelovali  uvjerljivo i utjecajno. Vještine prezentiranja su jedan od najosnovnijih elemenata poslovne pismenosti. Dobra prezentacija ideje učiniti će tu ideju poželjnom. Loša prezentacija ideje može zauvijek zaustaviti njenu realizaciju. Edukacija bez kvalitetnog predavača koji nije sposoban strukturirano i efektivno prenijeti svoje znanje ne može biti kvalitetna. Prezentacija je ogledalo vas samih, vaša glavna ulaznica u svijet uspješnih profesionalnih uloga. Ako želite uspjeti u komunikaciji, nužno je prihvatiti ideju da je na vama odgovornost da kroz način na koji komunicirate upravljate percepcijom drugih ljudi, njihovom percepcijom vas i onog što vi radite. Kvalitetna komunikacija nije nešto što nam je urođeno, ona je vještina koju učimo cijeli život, neprestano komunicirajući s okolinom. Slika o sebi koju stvaramo u svojoj okolini često je izravna refleksija našeg javnog nastupa. Samim time, napredak mnogih od nas ovisi o tome koliko dobro možemo okolini predstaviti svoje znanje, svoje misli, svoje osjećaje, ono što zastupamo ili ono što jesmo. Da bi to uspjeli trebaju vam informacije iz raznih područja djelatnosti kao što su psihologija, dizajn, informatika (izrada PowerPoint prezentacije) i naravno vaš osobni doprinos koji je vezan uz predmet izlaganja. Za dojmljivu prezentaciju morate koristiti sve te izvore. Sposobnost razumijevanja publike, korištenje najnovijih informatičkih alata i tehnologija u izradi prezentacije, dobra organizacija sadržaja i vaše komunikacijske kompetencije dat će vašoj prezentaciji profesionalni izgled i ostaviti dugotrajan pozitivan učinak na vašu publiku.

 

KORISTI ZA  UČESNIKE  SEMINARA

 

U vrijeme vizualnih medija i direktnog marketinga, umijeće uvjeravanja pretpostavka je uspješnog poslovanja. Polaznici ovog seminara ovladat će osnovnim elementima prezentacijskih vještina, govorničkom vještinom, osvijestiti što znači vjerodostojnost, usavršiti svoj prezentacijski nastup te kako snagom integriteta biti dobar vođa. Zato je ovaj seminar ne samo preporučen, već i obvezan svakom komunikatoru s vizijom.

 

 SEMINAR JE NAMJENJEN

 

Seminar je namijenjen osobama svih profila koji se često nalaze u situacijama koje zahtijevaju izvrsne vještine prezentiranja:

  • managerima svih razina
  • direktorima, rukovodiocima
  • predavačima
  • edukatorima
  • marketinškim stručnjacima
  • stručnjacima za prodaju
  • svima koji imaju potrebu poraditi na svojem javnom nastupu ili ih zanima tematika

 

SADRŽAJ SEMINARA

  • Vrste prezentacija
  • Priprema prezentacije
  • Struktura prezentacije
  • Kako uspostaviti odnos s publikom
  • Audiovizualna pomagala u prezentaciji
  • Kako se nositi s tremom i strahom
  • Značaj neverbalne komunikacije
  • Uzroci loše i karakteristike uspješne prezentacije

 

METODE RADA

 

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja.

"ZNANJEM DO USPJEŠNOG POSLOVANJA I RAZVOJA"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave