Počinje sa radom Startup akademija: Podrška poslovnim idejama mladih

01.08.2015. 11:26 / Izvor: Akta.ba
Počinje sa radom Startup akademija: Podrška poslovnim idejama mladih

Nakon završenog edukativnog dijela svi učesnici će imati priliku da svoje poslovne ideje prezentuju komisiji koja će odabrati najbolju poslovnu ideju. Najbolje poslovne ideje dobiće sljedeće nagrade 10.000 KM za razvoj poslovne ideje.

U cilju pružanja podrške razvoju poslovnih ideja mladih osoba u Bosni i Hercegovini Inovacioni centar Banja Luka u partnerstvu sa BIT Centrom Tuzla i INTERA Tehnološkim Parkom Mostar organizira Startup akademiju.

Startup akademija predstavlja edukativno-mentorski program koji ima za cilj da mladim osobama, sa dobrim poslovnim idejama, pruži podršku u početnoj fazi njenog razvoja. 

"Program ima za cilj pružanje podrške razvoju poslovnih ideja kroz edukaciju, mentorstvo i finansijku podršku. Program će trajati godinu dana i imaće dva ciklusa. U prvom ciklusu podržavamo mlade, a u drugom žene koje imaju poslovne ideje koje žele da realizuju", kažu za akta.ba iz Inovacionog centra Banja Luka.

Startup akademija  se finansira uz podršku Norveške ambasade u Bosni i Hercegovini, a biće realizovana u tri grada: Banja Luka, Tuzla i Mostar.

Startup akademija  pruža mladim, ambicioznim preduzetnicima, i oni koji to žele da postanu priliku da steknu znanja i vještine koje su im potrebne kao i mogućnost da dalji razvoj poslovne ideje nastave u okviru poslovnog inkubatora Inovacionog centra Banja Luka, BIT centra Tuzla i INTERA Tehnološkog Parka Mostar.

Rok za prijavu je 31.08.2015.

Nakon završenog edukativnog dijela svi učesnici će imati priliku da svoje poslovne ideje prezentuju komisiji koja će odabrati najbolju poslovnu ideju.  Prezentacije poslovnih ideja će biti organizovane zasebno za svaki grad.

Najbolje poslovne ideje iz tri grada, Banja Luka, Tuzla i Mostar, dobiće sljedeće nagrade: 10.000 KM za razvoj poslovne ideje; odlazak na Pioneers Festival 2016; ulazak u poslovni inkubator.

Više informacija i načine prijave možete saznati na ovom linku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti