Konzum BiH omogućio pokretanje vlastitog posla za 10 žena

15.04.2016. 11:28 / Izvor: Akta.ba
Konzum BiH omogućio pokretanje vlastitog posla za 10 žena

Konzum BiH će uskoro predstaviti i dobitnice bespovratnih sredstava, kao i projekte za koje su dobili novčanu podršku.

Zahvaljujući Konzumu BiH, deset pripadnica nježnijeg spola uskoro će pokrenuti vlastiti posao, te dobiti priliku da se okušaju u poduzetništvu i tako ostvare ekonomsku nezavisnost. Rezultat je to konkursa koji je Konzum BiH realizirao tokom mjeseca marta, s ciljem davanja podrške ženskom poduzetništvu, te smanjenju nezaposlenosti među ženama.

"Konzum BiH je svim ženama posvetio mjesec mart tokom kojeg smo u našim prodajnim objektima priredili mnoštvo iznenađenja i edukativnih sadržaja. Posebno nas raduje da smo bili u prilici, kao kompanija koja ima 68% uposlenih žena, omogućiti da deset žena iz BiH, zahvaljujući svojim projektima, pokrene vlastiti posao. Iako nam je prvobitna namjera bila osigurati sredstva za šest projekata, zbog kvalitete i broja prijavljenih, ipak smo odlučili bespovratna sredstva dodijeliti za deset žena koje će uskoro početi zarađivati vlastiti novac, te tako poboljšati kvalitet vlastitog i života svoje porodice", istakla je Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga u Konzumu BiH.

Na konkurs s projektima samozapošljavanja tokom marta prijavljivale su se žene iz cijele Bosne i Hercegovine.

"Ponosni smo na aktivnosti koje smo usmjerili na žene, a da je sve to što radimo dobro pokazuju svakodnevni pozitivni komentari i posjećenost našim događajima koje smo pripremili za naše dame", naglasila je Miličević.

Konzum BiH će uskoro predstaviti i dobitnice bespovratnih sredstava, kao i projekte za koje su dobili novčanu podršku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi